noodverlichting onderhoud 1920x1080
Brandblusser onderhoud

Brandblusser onderhoud

Vraag offerte aan

Controle en onderhoud aan noodverlichting

Allereerst heeft noodverlichting als functie om bij een calamiteit alle aanwezige personen veilig uit een gebouw te laten vluchten. Eenvoudig op papier, echter gedragen mensen in nood zich intuïtief. Zeer belangrijk dus om ze te begeleiden met goed werkende noodverlichting wanneer de rest van de verlichting uitgevallen is.

Door noodverlichting elk jaar te controleren en bij gebreken te onderhouden, blijven de armaturen in goede conditie. Onze ervaring bij vele klanten uit uiteenlopende branches heeft ons geleerd dat er vaak nog gebreken onopgemerkt blijven, met alle risico’s van dien.

Waarom onderhoud?

Inspectie en onderhoud zijn daarom extra belangrijk om te zorgen dat de noodverlichting te allen tijde juist blijft functioneren. Daarom worden er eisen gesteld aan de inspectie en onderhoud van de noodverlichting. De Arbo-wet schrijft voor dat de noodverlichting regelmatig wordt gecontroleerd en waar nodig wordt hersteld. Ook verzekeraars eisen regelmatig dat de brandveiligheid systemen en noodverlichtingsinstallaties jaarlijks worden gecontroleerd.

Zoals veel andere veiligheidsinstallaties is ook noodverlichting aan veroudering onderhevig. De accu zal in veel gevallen na 4 jaar aan vervanging toe zijn. Elektronische componenten kunnen defect raken. Bij geen of achterstallig onderhoud kan het proces van veroudering zeer snel gaan, wat leidt tot het uitvallen van de noodverlichting. Dat betekent een onveilige situatie en onnodige kosten.

noodverlichting onderhoud 3 600x410
Zekerheid

Deskundig en onderbouwd advies

Onze ervaren servicetechnici komen graag bij u langs uw noodverlichtingsinstallaties te inspecteren en te onderhouden.

Onze servicetechnici zijn breed opgeleid binnen dit vakgebeid en in staat om, naast het onderhoud en eventuele reparaties en vervangingen, u waar nodig te voorzien van een deskundig en onderbouwd advies. Óók voor het monteren van nieuwe noodverlichting te plaatsen.

Zo kunt u erop blijven vertrouwen dat uw noodverlichting werkt in geval van nood.

bba benoemd tot kiwa erkend onderhoudsbedrijf noodverlichting 600x410
KIWA-NCP

BBA is gecertificeerd

Om onze klanten te waarborgen dat onderhoud aan de noodverlichtingsinstallatie correct en degelijk gebeurd zijn wij KIWA-NCP gecertificeerd onderhoudsbedrijf noodverlichting.

Ons certificaat is te allen tijde beschikbaar voor u ter inzage.

Onderhoud aan je noodverlichting inplannen?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je.

Type onderhoud
Onderhoudsdienst inplannen?
Neem contact op