Helft werknemers heeft nog nooit ontruiming geoefend

Bijna de helft van de Nederlanders heeft nog nooit een ontruiming geoefend op het werk. Dat blijkt uit onderzoek* van Manutan naar de veiligheid op de werkvloer. Daarnaast weet ongeveer een derde niet waar de EHBO-koffer ligt, waar de brandblusser hangt of wie er bhv’er is. Manutan doet dit onderzoek om elke werknemer bewuster te maken van het belang van veiligheid op de werkvloer.

*) Onderzoek november 2015 onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën, werkzaam bij kleine, middelgrote en grote bedrijven in Nederland.

Ontruiming

Bijna 15% van de werknemers zegt stellig dat er op de werkvloer geen ontruimingsplan aanwezig is. Nog eens 18% heeft geen idee of zo’n plan er is. Ontruimingsplan of niet, zo’n 45% heeft volgens eigen zeggen in ieder geval nog nooit een ontruimingsoefening meegemaakt. Alarmerende cijfers, gezien het feit dat ieder bedrijf volgens de Arbowet verplicht is een ontruimingsplan te hebben en minstens één keer per jaar te oefenen. Niet meer dan de helft voldoet hier dus aan.

Lees de volledige blog over dit onderzoek hier:

Manutan.nl blog