Business Unit Aviation groeit naar 5 bedrijven

Breda, 14 oktober 2015 – SK FireSafety Group (SK) breidt haar Business Unit Aviation uit met 2 bedrijven: Team Aero Services in Seattle, USA en Destini Berhad in Kuala Lumpur, Maleisië.  Met deze totaal 5 bedrijven biedt SK binnen de Aviation branche een breed scala aan mogelijkheden op life safety gebied.

Team Aero Services (TAS) onderhoudt noodevacuatie apparatuur. TAS repareert en onderhoudt nood-glijbanen, reddingsboten, reddingsboeien en aanverwante onderdelen. Zij hebben een D.O.T.-certificering om hydrostatische tests uit te mogen voeren op cilinders. De reparatie en inspectie procedures volgen strikt de FAA, EASA en D.O.T. richtlijnen.

Daarnaast is Destini Berhad in Kuala Lumpur met Avia Technique een joint venture opgestart in Maleisië: Destini AVia Technique. Destini is gespecialiseerd in militaire luchtvaart en zal samen met Avia Technique focussen op life safety apparatuur in de civiele luchtvaart. Een van de grotere bedrijven die worden bediend is Air Asia, de tegenhanger van Easyjet in Azië.

Nog beter inspelen op behoeften met volledig life safety programma

Naast Hugen in Nederland en Meridian en Avia Technique in de U.K. staan beide nieuwe bedrijven onder aanvoering van Business Unit Director Chris Wright. “Een solide toevoeging aan de lijst met bedrijven die SK al rijk is. In strategisch opzicht maakt dit de groep nog sterker en zal door kennisoverdracht en gezamenlijke ervaring een ‘win-win situatie’ ontstaan”, aldus Wright.

Volgens SK sluiten Team Aero Services en Destini Behrad naadloos aan bij de Aviation activiteiten. Het management is ervan overtuigd dat toetreding tot SK de mogelijkheid geeft voor verdere versterking van de groei, het verbeteren van mogelijkheden en het vermogen om klanten nog beter van dienst te zijn in de toekomst.