Drie meldcentrales in Vos Logistics opslag met gevaarlijke stoffen

Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics neemt binnenkort een nieuw logistiek centrum in Roosendaal in gebruik. Het bedrijf gaat vanuit deze locatie onder meer de logistiek van verschillende verven, hechtmiddelen en vloeregalisatiemiddelen (gevaarlijke en brandbare stoffen) voor AkzoNobel verzorgen. BBA voorziet het opslagcentrum, met een oppervlakte van 13.000 m2, van een brand- en sprinklermeldinstallatie en een ontruimingsinstallatie.

 

PGS 15

ENVO Brandbeveiliging levert de sprinklerinstallaties voor het complex, maar vroeg BBA om het leveren en monteren van de techniek: een brandmeld- en ontruimingscentrale, gekoppeld aan een sprinklermeldcentrale. Ook de aansturing en bewaking van de schuimblusinstallatie ontwikkelt en installeert BBA. Deze installatie is nodig voor twee ruimtes met kenmerk ‘PGS 15’ (dit verwijst naar regelgeving, namelijk deel 15 van de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen).

 

Door de ontruimingsinstallatie gaat na detectie van een brand een sirene af, waardoor mensen in het hele pand weten dat het snel ontruimd moet worden. Binnen een tijdsbestek van in totaal iets minder dan 8 maanden levert BBA de drie centrales die de sprinklers in het nieuwe opslagcentrum gaan aansturen. BBA beschikt over de technische kennis en ervaring die ENVO voor de installatie van een dergelijke sprinklerinstallatie nodig heeft. Door een grote mate van flexibiliteit en een goede afstemming is BBA in staat snel de juiste techniek te leveren en te installeren voor de betreffende brandblusinstallatie.