Een visualisatieprogramma met een overzicht van alle attracties van Toverland

Toverland is een attractiepark in Sevenum, Noord-Limburg. In het park, dat ongeveer 500.000 bezoekers per jaar trekt, zijn onder meer achtbanen, een survivalparcours, een schommelschip en een wildwaterbaan te vinden. Als de plannen doorgaan, zal Toverland de komende twee jaar in oppervlakte verdubbelen. BBA verzorgt voor het hele park de branddetectie en heeft hiervoor een uniek zogenaamd visualisatieprogramma geleverd (genaamd: Visual Fire).

Rook signaleren

Iedere nieuwe attractie wordt door BBA voorzien van brandmeldinstallaties, het plaatsen hiervan duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De status van alle installaties wordt gecontroleerd met speciale software, waarop het hele park in kaart is gebracht. In geval van een storing of rooksignalering verschijnt direct een melding op het beeldscherm. Door middel van dit programma hebben medewerkers van het park dus altijd een overzicht van de status van alle attracties in het park. Daarnaast biedt de software ook de mogelijkheid de brandmelders op afstand uit en aan te zetten, zodat medewerkers daarvoor niet naar de attracties toe hoeven te gaan. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als er werkzaamheden aan de attracties worden uitgevoerd, waarbij rook vrijkomt.

Voor de meest geavanceerde en veilige oplossing tegen brand kwam Toverland terecht bij BBA, in Nederland de enige importeur van het visualisatieprogramma Visual Fire. Toverland heeft hiermee unieke en geavanceerde software in handen, die uitermate geschikt is voor gebruik op grote oppervlaktes zoals een attractiepark. Dankzij BBA kan het park rekenen op de meest geavanceerde en veilige oplossing tegen brand.