Onderhoud aan brandveiligheid voor de gezondheidszorg

Lentis biedt hulp aan volwassenen, ouderen en kinderen met psychiatrische en ernstige psychische problemen. Deze hulp wordt geboden vanuit diverse locaties verspreid over een groot deel van Nederland. Voor het onderhoud aan de blusmiddelen en noodverlichting heeft Lentis BBA aangesteld. Voor circa 180 locaties werden duizenden eenheden gecontroleerd en onderhouden.

Vertrouwen in veiligheid

Verdeeld over de provincies Groningen, Drenthe en Friesland bevinden zich de 180 locaties van Lentis waarvoor de nieuwe aanbestedingsprocedure Best Value Procurement aangehouden werd. BBA, dat het contract van 5 jaar aanging, kwam volgens Lentis als ‘best value leverancier’ uit de bus en is daardoor als expert alle locaties toevertrouwd. Op al deze locaties bevinden zich groepen mensen, waardoor de voorbereiding op brand 100% op orde moet zijn. De noodverlichting zorgt ervoor dat alle aanwezige personen hun weg veilig naar buiten kunnen vinden bij brand of stroomuitval. De blusmiddelen zoals de brandblussers en brandslanghaspels in het gebouw moeten in optimale staat van paraatheid verkeren, zodat een beginnende brand effectief te lijf kan worden gegaan. In totaal heeft BBA grofweg 5000 eenheden te onderhouden, verdeeld over de verschillende locaties.

De cliƫnten van Lentis moeten kunnen vertrouwen op de expertise van de hulpverleners. Dat geldt tevens in geval van een calamiteit. Lentis kan dankzij de expertise van BBA en het uitgebreide onderhoud vertrouwen op juist werkende blusmiddelen en noodverlichting.