280 nieuwe brandblussers voor het ministerie van Buitenlandse Zaken

Homij is als technisch installateur aangesteld voor verschillende overheidsgebouwen in Den Haag. Technische installaties zoals CV, airconditioning en inbraakbeveiliging worden door Homij onderhouden, gerepareerd en zo nodig vervangen. Voor het onderhoud aan de brandbeveiligingsinstallaties heeft Homij BBA als onderaannemer gecontracteerd. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken moesten 280 brandblussers worden vervangen.

 

Te oud of defect

In het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag werken ongeveer 2000 ambtenaren. Het gebouw heeft 13 verdiepingen, met honderden kantoorkamers. Na een uitgebreide controle door de monteurs van BBA bleek dat een groot deel van de brandblussers in het gebouw afgekeurd moesten worden omdat ze te oud of defect waren. Het gevolg was dat binnen korte tijd veel nieuwe brandblussers geleverd en geïnstalleerd moesten worden. BBA was in staat binnen een week alle 280 afgekeurde brandblussers te vervangen.

Naast het ministerie van Buitenlandse Zaken onderhoudt BBA ook de brandbeveiligingsinstallaties van veel andere overheidsgebouwen in Den Haag, bijvoorbeeld de Eerste en de Tweede Kamer. Door een effectieve controle en snelle actie van BBA blijft de brandveiligheid op deze belangrijke locaties van de Nederlandse overheid steeds gegarandeerd.