Brandmeld- en ontruimingsinstallatie voor het Parkhotel

Het Parkhotel in Rotterdam beschikt over 189 kamers en ligt midden in het centrum van Rotterdam, aan de Westersingel. De nieuwe brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie voor het hotel worden geleverd, geïnstalleerd en gecertificeerd door BBA.

 

Ontruimingsinstallatie type A

De ontruimingsinstallatie die het gebouw met 14 verdiepingen volgens de regelgeving moet hebben is een type A, ofwel ‘gesproken woord- installatie’, omdat er in het hotel steeds veel mensen tegelijk aanwezig zijn. Deze installatie combineert een alarmtoon met gesproken instructies, want mensen reageren beter op een gesproken boodschap en kunnen dankzij de instructies sneller van het gevaar worden weggeleid. BBA voorziet het gehele hotel van deze ontruimingsinstallatie en een brandmeldinstallatie, en zorgt dat ze bedrijfsklaar worden opgeleverd en worden gecertificeerd. Met de certificering van een installatie wordt aangetoond dat deze aan de gevraagde kwaliteitseisen voldoet.

 

Door de levering, installatie en certificering aan BBA uit te besteden is het Bilderberg Parkhotel er zeker van dat het altijd voldoet aan de regelgeving en over de meest hoogwaardige apparatuur beschikt. Ook zorgt BBA ervoor dat de installaties bij oplevering direct in gebruik kunnen worden genomen.